Ontdek de borduurstempels om te vilten

De borduurstempels zijn bedoeld om mee te borduren. Het woord zegt het al. De afbeelding van de stempel geeft het borduurpatroon aan. Ieder rondje is een Frans knoopje en ieder streepje een stiksteekje. Meer steken worden niet gebruikt.

Als tussenstap kun je de afbeelding, voor je deze gaat borduren, inkleuren. In plaats van het inkleuren kun je de afbeelding ook invilten. Hiervoor gebruik je, naast de viltnaald, mooie, verschillende kleuren viltwol. Je gebruikt heel weinig van dit viltwol en vilt dit laagje op laagje. Na het invilten kun je de afbeelding alsnog borduren. Vind je het leuk om bij het borduren kraaltjes in bijpassende kleuren te gebruiken, dan kan dit natuurlijk. Veel is mogelijk wanneer je je eigen creativiteit gebruikt.

Het eindresultaat van je werk kun je gebruiken in een (art)quilt, op een tas, spijkerjasje, enz.

Onderstaande salamander is gebruikt als voorpand van een schoudertas. De salamander is gestempeld op fijne linnen stof, ingevilt en geborduurd, waarbij ook kraaltjes zijn gebruikt.

salamander-vilten-IMG_3492-web-wp

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s