Schaduwstempelen

Schaduwstempelen

Heb je de basis van het stempelen onder de knie en wil je meer uit de borduurstempels halen? Ga aan de slag met schaduwstempelen. Een geheel nieuwe dimensie om te stempelen en borduren!

Hiervoor heb je nodig:

  • een Ansjeline borduurstempel
  • acrylblok A6
  • Memento textiel stempelinkt
  • vel A4-papier
  • werkbeschrijving “Simpel stempelen”

De basis werkwijze van het stempelen op stof staat vermeld in de werkbeschrijving “Simpel stempelen”.

Stap 1: nadat je de eerste – basis – stempelafdruk hebt gestempeld ga je schaduwstempelen.

Stap 2: dit schaduwstempelen gaat als volgt: stempel met dezelfde borduurstempel vervolgens een afdruk op een A4-papier. Deze knip je nauwkeurig uit. Leg de uitgeknipte afdruk precies op de eerste stempelafdruk op de stof.

Beïnkt vervolgens de stempel opnieuw en maak nu iets hoger, lager of naast de eerste afdruk een tweede stempelafdruk. Deze tweede stempelafdruk gaat gedeeltelijk op de stof en gedeeltelijk op het papier die op de stof ligt. Haal het papier weg en zie, de tweede afdruk staat ook – gedeeltelijk – op de stof. Bij een drie of nog meer afdrukken heb je dus even zoveel uitgeknipte stempelafdrukken nodig dan wat de stempel raken kan. Dit om te voorkomen dat je niet op en door elkaar heen stempelt.

Wanneer je nog meer gedeeltelijke afdrukken wilt maken, herhaal je telkens stap 2. Op deze manier maak je eenvoudig een groep van meerdere afbeeldingen.

Tot slot strijk je met de strijkbout over alle stempelafdrukken zodat deze worden gefixeerd en kun je gaan borduren. Gebruik bij het fixeren géén Best Press of andere strijkversteviger! Hiermee gaat de stempelinkt vlekken en loopt uit. Wil je toch Best Press gebruiken, doe dit dan vóór het stempelen of dek de al gestempelde afbeeldingen tijdens het sprayen even af met een sheet of door je hand erboven te houden.

Tip: hoe meer je er in je enthousiasme stempelt, hoe meer je mag borduren!

Succes en veel plezier met het stempelen en borduren.

20171118_185124829 a  20171118_185356109 a

20171118_185448746 a  20171118_185407117 a

Deze beschrijving nog eens rustig nalezen? Download hem: schaduw stempelen.

Een filmpje met uitleg over het schaduw stempelen vind je op ons YouTube-kanaal.