Werken met Textielpaint en Blocker

Werken met Textielpaint en Blocker

De borduurstempels Ansjeline kun je ook gebruiken in combinatie met textielverf en een Blocker. Zo creeëer je op bijvoorbeeld jeans of andere stoffen een speciaal en uniek effect.

Hiervoor heb je nodig:

  • 1 flesje Textielpaint Blocker van Deco & Lifestyle
  • Textile Paint van Deco & Lifestyle. Deze textielverf is verkrijgbaar in zes verschillende tinten: Cotton White, Blossom, Antique Blue, Soft Black, Stone en Vintage Green
  • Fijne platte schilderskwast
  • Stukje textiel, b.v. ongebleekt katoen, jeansstof, etc.
  • Ansjeline borduurstempel, acrylblock A6, en een Dauber (spons, speciaal voor het stempelen)
  • Plantenspuit met water
  • Razzle/Dazzle borduurgaren van WonderFil met borduurnaald 22 of 24 met punt

Tip: volg voor een goed en professioneel resultaat écht goed de instructies!

Werkwijze:

Nieuwe stoffen eerst wassen, zonder wasverzachter.

Neem de stempel uit de verpakking. Bewaar de sheets zodat je de stempel later na gebruik hiertussen weer op kunt bergen. Trek de stempel altijd voorzichtig van de sheet zodat deze niet stuk gaat.

Neem de stof waarop je wilt werken en benevel het met water (niet drijfnat, maar wel goed vochtig maken).

Textielblocker

Blocker

Verder met de stempel. Het is een gelstempel dus als je het nu op het acrylblock legt blijft deze plakken. Knijp wat van de Paint Blocker uit het flesje op een schoteltje. Neem de Dauber en dep de Paint Blocker hiermee je hele stempel goed vol. Dus niets overslaan.

Keer je acrylblock om en plaats en kijk hoe en waar de stempel precies moet komen (het acrylblock is transparant, de stempel ook, dus je kunt er goed doorheen kijken). Zet nu je vingers in het midden en duw met de andere hand alles goed aan. Til de stempel voorzichtig op en… je afdruk staat erop. Wil je nog een tekst toevoegen gebruik je een alfabetsjabloon (ook deppen) en ook is het mogelijk met het flesje te schrijven, want er zit een smal tuitje op de dop. Oefen eerst hiermee.

De stempel en Dauber kun je onder de kraan met zeep en lauw water reinigen. Wanneer er toch wat blocker op de stempel achterblijft kun je nog een zacht borsteltje gebruiken.

Laat nu volgens de werkbeschrijving (van het flesje) alles 24 uur drogen. Houd je hieraan voor een optimaal resultaat!

Da

Textielverf

Textielverf

n kies je een kleur textielverf en breng je een laagje aan met de kwast, over de
stempelafdruk heen en erom heen. Leg hieronder een stuk plastic ter bescherming van je tafel! Werk je op een broekspijk, schuif dan een stuk krant of zoiets in de pijp. Dit voorkomt doordrukken. Misschien is een tweede laag verf nodig maar dat doe je op gevoel. Gebruik eventueel nog een wat hardere kwast om de randen mee te vervagen. Wederom 24 uur laten drogen!

En dan, en dit moet je écht NIET VERGETEN: alles wat je gedaan hebt: strijken! Hier hoef je niets tussen te leggen, je strijkt rechtstreeks op/over de verf. Daarna ga je je stof pas spoelen in warm/heet water of was je het op 30 graden in de wasmachine (liefst zonder wasverzachter). Laten drogen en klaar!!!! Was je met de hand, rul dan met je vingers de blocker eraf zodat de afbeelding zichtbaar wordt.

De Ansjeline borduurstempel geeft iedere te borduren steek aan. Dus, kun je het niet laten, borduur nog heerlijk je afbeelding met kleurtjes naar eigen idee. Hiervoor gebruik ik de Razzle/Dazzle van WonderFil, maar ook borduurzijde of onze borduurwol is hiervoor geschikt. Kijk gewoon wat past bij jouw stijl. De mogelijkheden zijn eindeloos. Maak een kussenhoes, versier je spijkerbroek of -jas maar ook kadootjes kun je maken op reststoffen voor tasjes, sjaals, etc.

De te volgen stappen samengevat:

Stap 1 is gedaan

Stap 1 is gedaan

Stap 1: textiel bevochtigen en stempelen met de textielpaint blocker en aansluitend 24 uur laten drogen

Stap 2: met de kwast textielverf over en om de afbeelding aanbrengen en weer 24 uur laten drogen

Stap 3: strijken (zonder doek ertussen)

Stap 4: (hand)wassen en de textiel blocker eraf rullen

Stap 5: strijken en klaar (om

Stap 6: naar behoefte te borduren)
Veel plezier met alle stempelprojecten die nog volgen. Kijk voor meer ideeën en instructiefilmpjes op ansjelinedesign.blog.

Je kunt het werken met textiel en paintblocker downloaden, printen en daarna tijdens het gebruik rustig nalezen.

Veel plezier!